Ik weet niet of jullie nog iets uit eigen tuin kunnen eten? Maar zo stilaan is het tijd om te kokkerellen met allerlei voorjaarskruiden; brandnetel, zevenblad, look zonder look, zuring, paardebloemblad, hondsdraf. Zelf maakte ik dit daslooksoepje! ’t Is eigenlijk een bouillonsoepje waar je op het einde daslook aan toevoegt.
Nodig : een uitje, 2 el olijfolie, 1l water, een handvol fijngesneden daslook, 2 kl bouillon
Stoof het uitje in de olijfolie, voeg water en bouillon toe en laat even doorkoken. Voeg de grof gesneden daslook toe en mix fijn. Dien onmiddellijk op.
Met dank aan de vrienden van Velt voor hun workshop koken met voorjaars(on)kruiden! Nog meer inspiratie nodig, kijk dan eens hier of hier of hier of hier!
@De zandeik; smakelijk alvast 🙂
@Olga; daslook is idd beschermd, maar ik heb hem hier in de tuin staan en daar mag ik natuurlijk mee doen wat ik wil 😉
Hallo, ja ik ben ook weer begonnen. De eerste pesto is al op en door de sla gaat regelmatig look-zonder-look. Maar……daslook is toch en beschermde plant? Die pluk ik niet uit het wild.
smakelijke lente verder…bbrrrrrrr
Vandaag gezien dat mijn daslookveldje overgroeid is met klimop (van de buren), maar hier en daar zag ik toch een plantje verschijnen. Op andere plaatsen heb ik er ook wel staan, maar daar vermeerderen ze zich niet, maar een handvol zou ik toch moeten kunnen vinden.
Mme boerenerf; ik zei dus stillekesaan 😉 brandnetels heb ik al wel zien staan!
Jullie hebben duidelijk een voorsprong wat het voorjaar betreft. Hier nog geen zevenblad, brandnetel en hondsdraf te bespeuren.
@AnneTanne; dat komt uit het groot magazijn van de Sint 😉
@de fruitberg; niet te veel van eten hebben ze mij altijd verteld!
@Angelika; dankzij de garageverkoop in ons dorp
@boer Thomas, de bieslook begint ook hier goed op te schieten zag ik gisteren!
@Linda; een beetje anders 😉
@Zem; de kinderen moeten hier minstens zo’n kommetje soep eten, ik denk dat wij nog meer kou vatten ps ik heb je andere reacties laten verdwijnen, dat hoeft niemand te weten hé 😉
Het pannetje en het bekertje zijn wel schitterend op kleur.
Als het een kinderfornuisje is, is het een poppen-daslooksoepje geworden.
Dat kan ik nog wel maken met mijn kleine veldje daslook.
Maar met de ijzige wind van vandaag (gevoelstemperatuur – 15 op de derde lentedag) ben ik zelfs bang dat mijn daslook kou vat.
Dat klinkt ook lekker. Smaakt het dan meer naar uiensoep, of anders? Ik heb veel daslook in de tuin dus moet het ook maar eens proberen, het woekert hier enorm.
Op dit moment gebruik ik alleen bieslook uit de tui, al de rest is er door …
Daslook heb ik ook, maar met 2 kleine plantjes gaan we niet ver komen …
Maar goed, de rest is gezaaid, binnenkort radijsjes, sla, ….
Ik ga toch wel eens proberen een soep te maken met brandnetels en paardenbloem, er staan er genoeg in de tuin …
En wat een lief pannetje!
Soep. Het is er wel het weer voor. Wordt hondsdraf ook gebruikt om te koken, ik dacht datdat giftig was?
Herken ik daar het houten fornuisje waar ook zoonlief ettelijke maaltijden op heeft klaargemaakt?