‘T is waar, ’t is hier wat drukskes en dat is te merken aan de berichtjes die hier verschijnen of de bezoekjes die ik breng aan andere blogs. Maar kijk, tijd om te feesten hebben we gelukkig nog wel. Met 2 jarigen op een week tijd is dat ook niet moeilijk. Dus geniet gewoon efkes mee, dan bent u ook weer op de hoogte; Nog wat bloemekes uit den hof; Wat hapjes recht uit het moestuinboek van Mme ZsaZsa; hummus van wortelen en rode biet en olijventapenade; Kei lekkere chocoladecake met geheim ingrediënt uit de moestuin, ’t is rood en rijmt op ietjes; Op verzoek het recept er ineens bij; Chocoladecake met rode bietjes
220 g rode bietjes, geschild en gaar (gekookt, geroosterd of uit een pakje)
200 g bittere fondantchocolade, in stukjes
60 ml hete straffe koffie
200 g boter, in dobbelstentjes, op kamertemperatuur
135 g bloem
3 el cacao
1 1/4 tl bakpoeder
5 grote eieren, gesplitst
flinke snuif zout
200 g fijne suiker
1. Beboter een springvorm van standaardformaat (ca. 25 cm diameter) en leg een rondje bakpapier op de bodem. Verwarm de oven voor tot 180°.
2. Hak de bietjes in een keukenmachine tot een grove puree.
3. Zet een pot water op het vuur en hang er een kom in. Laat daarin de chocolade smelten (zo weinig mogelijk roeren, zegt Lebovitz; ik weet niet precies waarom).
4. Als de chocolade bijna volledig gesmolten is, roer er dan in enkele bewegingen de koffie onder. Duw er de boterblokjes in en laat ze smelten zonder te roeren.
5. Zeef intussen de bloem, cacao, het bakpoeder en het zout in een aparte kom.
5. Haal de chocolade van het vuur en roer er nu de suiker onder. Laat het mengsel enkele minuten afkoelen, roer er daarna krachtig de eierdooiers onder en de bietjes.
6. Klop het eiwit tot schuim en roer het voorzichtig onder de chocolade. Schep er tenslotte het bloemmengsel door. Het moet een homogeen beslag zijn, maar vermijd dat je er alle lucht weer uit roert.
7. Schep het beslag in de taartvorm, zet die in de oven en verlaag de temperatuur tot 160°. Bak de taart in ongeveer een klein uurtje gaar, de kern mag nog wat nat zijn. Haal hem pas uit de vorm als hij volledig is afgekoeld.
Diejen bloembak vol met eetbare bloemekes in de moestuin komt hier weeral goe van pas; En dan was het tijd voor afkoeling; Alhoewel dit moest nu ook weer niet;
Wat een prachtige blog heb jij!
En je moestuin. Geweldig!
Geniet er nog van!
Wat een wonderschone zomerboeketten en de choc.cake en de kleurige hapjes zien er heerlijk uit. Een regenbui hoort er af en toe bij hè, als het dan maar weer stopt. Hier regent het na best een lange tijd weer eens even door, goed voor de tuin.
Ook mét die regen zal het wel een leuk feest gebleven zijn, hoop ik dan.
Ik vind die boeketten echt prachtig om te zien.
Heel mooi gedaan ook in de eerste foto met de voorgrond lekker scherp en de achtergrond mooi wazig 🙂 Ook heerlijke hapjes.
@Marthy; die was gelukkig na een half uur weeral voorbij!
@Menck; pff maar ’t geeft ook wel extra werk hoor!
@Zem; zo is dat 😉
@onder de appelboom; oef geen schuldgevoelens nodig dus 😉
@groentje; merci
@the happy five; iedereen vluchtte onze garage binnen, grappig zicht en dan begonnen we maar gebakken tomatensoep te eten en zei iedereen dat past perfect bij dit herfstweer 🙂
Voor ieder Belgisch buitenfeestje heb je een back-up plan nodig 🙂
Maar, prachtig feestje, en smakelijk, en gezellig, … 🙂
Zalige veldboeketten, echt zomer!
Ik hoop dat het feestje zo leuk was als dat het mooi blijkt! En het is overal stillekes hoor, vakantie nietwaar 🙂
Uit het goede leven gegrepen! En een flinke bui hoort er kennelijk bij deze mooie zomer…
Fijn zo. De boog mag niet altijd gespannen staan, nietwaar.
De boeketten zijn weer prachtig, jammer van de regen.