Gisteren was tomatendag. Want voordat ze van zichzelf koken in de serre/kas, kunnen we ze natuurlijk beter verwerken! En dus werd er met de kruiwagen geoogst!
Vervolgens belanden die tomaten in de oven! Nog een chance dat wij 2 ovens hebben in ons Falcon vuur.
En daar werd dan soep en passata van gemaakt.
En zodoende aten we ’s middags kei lekkere tomatensoep!
En aten we ’s avonds gevulde courgettes met tomatensaus!
En lekker dat dat was! Voor de komende dagen fabriceren we iets frissere gerechten 😉
Euhm, heel de ijskast ligt nog vol courgettes 😉
Dat was maar één keer hoor 😉
Dank!
Dat ziet er goed uit. Bij ons worden de eerste tomaten nu pas rood. Maar ja, door de Corona niet eerder dan 15 juni kunnen opstarten met de moestuin.
Jawadde dadde !
Je oogst met kruiwagen ladingen tegelijk !
Super !
het water komt me in de mond Rob
groeten
Daar heb ik al eens een blogberichtje over geschreven, check;http://www.natuurlijk-rijk.be/het-ultieme-herfstgevoel-ontdek-je-hier/
Laat maar komen, die gevulde courgettes!
Heerlijk! Hoe maak je die passata?
Groet,
Angelika
Schone oogst!
Lie(f)s.