Waarom zou je een deel van je eten, groenten, fruit en kruiden zelf gaan kweken terwijl je het ook gewoon in de winkel kan kopen. Je eigen oogst gaat niet over “veel, groot en zo goedkoop mogelijk”. Het gaat over kleur, geur, smaak en het plezier om met grond, de seizoenen, het weer, tegenslagen en kleine succesjes bezig te zijn. En daarom presenteer ik hier met veel trots een deel van onze oogst van de voorbije weken; De herfstframbozen hebben het de voorbije weken echt super gedaan, elke dag een bakske en soms zelfs een hele bak als ontbijt, mmmmmmm! En omdat het niet altijd gezond moet zijn; Super blij ben ik met onze eerste perziken uit de boomgaard! Nochtans hadden ze ons gewaarschuwd voor krulziekte en dergelijke. En lekker smaken dat ze deden.En onze kleine en pitloze druiven zijn ook al zo lekker. Met een net erover zijn we er zeker van dat wij ervan kunnen smullen en niet de duiven zoals vorig jaar het geval was 😉 En als afsluiter nog een boeketje;
Mooi stillevens!
heerlijk en genieten van de kleine dingen!
Wat een mooie, en lekkere, oogst!! Zelfgekweekt, dat is toch puur genieten!?
Grote opbrengst of niet, de oogst ziet er fantastisch uit! Zo’n voldoening dat moestuinieren geeft. En je leert er eten meer door waarderen.
Het is vooral het proces dat het zo leuk maakt inderdaad. Groenten doe ik niet aan mee wegens tijdsgebrek, maar fruit kweken is in ieder geval erg leuk