In de vriezer steekt zowat 50 liter soep; in allerlei pottekes en met allerlei smaken; tomatensoep, courgette-kervel soep, courgette-tomaat soep, kruidige courgette soep, venkel soep, groene soep waar we onze overschot komkommers en dille in draaiden en zovoort en zoverder. Een 10-tal doosjes vers gemaakte pesto, wat boontjes, tomaten, courgettes en niet te vergeten 8 zakjes bessenmengeling, want die hebben we zelfs nu nog in overvloed! En deze frambozentaart hebben we gisteren nog gemaakt; Frambozentaart
Ingrediënten 125 g zachte roomboter , in kleine blokjes 200 g witte basterdsuiker 250 g bloem, gezeefd 2 eierdooiers, 300 gr frambozen, 50 g witte chocolade, in stukjes, 1 bakje mascarpone (250 g) Hulpmiddelen Plasticfolie bakpapier lage taartvorm (doorsnede 28 cm) steunvulling (bijv. gedroogde peulvruchten).. Voorbereiding In kom boter en 125 g suiker tot glad mengsel roeren. Bloem erdoor mengen en met vingertoppen tot kruimelig deeg wrijven. Dooiers en 1 el koud water toevoegen en geheel snel tot deeg kneden. Bal deeg vormen en in plasticfolie verpakt in koelkast 1 uur laten rusten. Bereidingswijze Oven voorverwarmen op 200 °C. Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot ronde lap die iets groter dan taartvorm is. Ingevette taartvorm met deeg bekleden. Bakpapier met steunvulling op deeg leggen. Deegbodem 15 min. in midden van oven bakken. Steunvulling verwijderen en nog 10 min. bakken tot bodem goudbruin is. Taartbodem op rooster laten afkoelen. Chocolade in hittebestendige kom boven pan met net niet kokend water hangen (au bain marie) en al roerend laten smelten. Chocolade over afgekoelde taartbodem strijken en laten stollen. Intussen in schaal helft van frambozen met vork tot moes prakken. Mascarpone en rest van suiker erdoor mengen. Mascarponemengsel over taartbodem verdelen, bovenkant glad strijken. Achtergehouden frambozen over taart verdelen. Eet smakelijk!!
In de voorraadkast hebben we een 10-tal flessen passata, verschillende soorten confituur en heel wat potjes vlierbloesemsiroop; En dan hebben we natuurlijk nog onze moestuin om lekker uit te koken! Deze gevulde cougettes bijvoorbeeld met wat rauwkost erbij; Zo’n bordje uit eigen hof, i like that! Maar deze Griekse ovenpasta met venkel uit den hof, courgette in overvloed uit den hof en geroosterde tomaat in overvloed uit de serre is ook een topgerechtje; Misschien nog afsluiten met een boeketjes uit den hof; Een tuin om van te eten, is heerlijk!
Potverdikke, een mens krijgt warempel opnieuw honger!
Aan je oogst te zien is het hier echt een natuurlijk “Rijk” 🙂
Update: taart gebakken en ze is heerlijk. Het ei wel volledig in het deeg gedaan, anders weet ik toch niet waarnaartoe met dat eiwit. En dat was dus even lekker. Wordt een traditie voor onze overdaad herfstframbozen, dat ben ik nu al zeker!
@onder de appelboom; we hebben nog nooit een slechte passata pot gehad. Een paar weken geleden nog een pot in de voorraad gevonden van 2 jaar geleden en zelfs die was nog super!
@Menck; na regen komt altijd zonneschijn hé
@Jan; hopelijk is ie goed bevallen
@Martine; leuk hoor!
@Mme boerenerf; ja dat is veel werk, maar wel heel leuk werk 😉
@Helma; je leert hier nogal bij, eerst de tomaten, nu de frambozen 😉
@fruitberg; fruit, dat is pas veel werk 😉
@de biodiverse tuin; water hebben ze genoeg gekregen 😉 nu nog wat zon voor de paprika’s bijvoorbeeld
Miljaar – hoe flik jij dat toch – in deze rare zomer toch zo’n mooie opbrengsten. Kan ik cursus komen volgen?
’t Is absoluut heerlijk, maar groenten is mij teveel werk. Daarom grossier ik in fruit 😀
Leuke foto’s
Ohhhhhhhhhh…. wat ziet dat er allemaal heerlijk uit zeg!!!
Echt super.! En nou moet je niet lachen hoor maar ik heb nooit geweten dat er ook gele frambozen waren! Ik moet el eerlijk zeggen dat het water me in de mond liep, mjammie……..
Ziet er allemaal heerlijk uit! Maar waar vinden jullie de tijd om alle groenten en fruit te verwerken? Dat is toch veel werk niet?
Super, wat een rijkdom!
Het ziet er allemaal heerlijk uit, ik ga de taart ook proberen, de rabarber recepten zijn heel goed bevallen. Ik verwijs de mensen die dat willen altijd naar jou blog.
Gr Jan Wilde een Tuin.
Ik heb dezer dagen veeleer een tuin om van te drinken. #Fuckderegen!
O, dat taartrecept, dat probeer ik direct!! Ook de andere gerechtjes zien er heel lekker uit; heerlijk toch, zoveel lekkers van eigen kweek! Alleen passata maak ik niet meer; ik had toch elke keer schimmel in de pot, en dat is dan ook maar sneu van die verse tomaatjes.